NTcab Oy vahvisti taivutustehoaan investoimalla uuteen 9-akseliseen Baykal APHS 31300 särmäyspuristimeen. Keväällä tehty investointi on tuonut mukanaan monia etuja. Kone otettiin tuotantokäyttöön toukokuun alussa muutaman päivän ohjelmistosiirron ja henkilöstön koulutuksen jälkeen. Uudesta särmäyspuristimesta saadut käyttökokemukset ovat hyviä.

”Koneessa itsenäisesti toimivat takavasteet antavat työntekijöille paremmat edellytykset onnistua särmäyksissä. Etenkin suurempien levykappaleiden särmääminen tulee jatkossa olemaan helpompaa. Kone on myös aiempia malleja käyttäjäystävällisempi ja turvallisempi.  Koneen käyttäjät ovat siihen oikein tyytyväisiä,” sanoo NTcabin toimitusjohtaja Antti Hyyryläinen.

 

Koneinvestoinnin taustalla oli läpimenoajan tehostaminen ja laadun varmistaminen.

”Kone varmistaa omalta osaltaan laadukkaan lopputuloksen sekä särmäyksessä että myöhemmissä työvaiheissa. Tällä tulemme saamaan vahvemmatkin levykappaleet tarkemmin oikeisiin mittoihin. Mitoilla on suuri merkitys myös robottihitsauksessamme. Robotti työskentelee siihen ohjelmoitujen ohjeiden mukaisesti, joten mittojen tulee täsmätä niin ohjeissa kuin levykappaleessakin, jotta laatu pysyy korkeana.”

Baykal APHS 31300 särmäyspuristin on NTcabin kolmas Baykal.  Uusi kone tulee täydentämään särmäystä 100 tonnia aiempia malleja suuremmalla puristusvoimalla lisäten merkittävästi taivutustehoa. Se tulee mahdollistamaan aiempaa monimuotoisempien ohjaamoiden tekemisen.