Creativity at its best


Ajankohtaista - 18.10.2016 - Asiakascase 2016

« Takaisin

Asiakascase – Vaativan ohjaamon kehitys lyhyellä aikajänteellä

 

Taustaa

Kuten monesti aiemminkin niin myös tällä kertaa NTcabille luotettu projekti oli aikataulultaan hyvin tiukka. Asiakkaalla oli tarkoituksenaan esitellä uudistunutta konetekniikkaa sekä samassa yhteydessä uudistettu ohjaamo BAUMA 2016 messuilla, johon myös NTcab osallistui ensimmäistä kertaa.

 Ensi tapaaminen asiakkaan kanssa oli heinäkuussa 2015 asiakkaan tiloissa. Asiakas luotti tehtävän NTcabille lokakuussa 2015 ja kertoi samalla poikkeuksellisen kiireisen aikataulutoiveensa. Valmis ohjaamo tuli olla heillä asennuksessa helmikuun loppuun 2016 mennessä. Huomioitavaa  oli se, että ohjaamon tuli olla testattuna vaativille ROPS ja FOPS testeille, vaaditun testipainon ollessa 28tonnia.

 

Haaste hyväksytty! 

 Vaikka aikataulu oli erittäin tiukka ja testit ynnä muut asiat piti organisoida samaan aikatauluun, oli NTcab valmis tarttumaan haasteeseen ja laittoi maineensa ”pidämme sen minkä lupaamme” testiin. Ja miksi ei olisi laittanut? Maailma tarvitsee niitä jotka uskaltaa. Koska samankaltaista yrittäjälähtöistä ajattelutapaa noudatetaan yrityksen jokapäiväisissä toiminnoissa, oli helppo lähteä projektiin täydellä teholla matkaan.

 Asiakkaan kanssa sovittiin, että suunnittelu- ja valmistuskokonaisuuteen tulisi kuulumaan ohjaamon runko, sisustan osat sekä ohjauspaneeli. Lisäksi ohjaamon kuuluvien etu- ja kattokalterien mallinnus sekä suunnittelu kuuluivat sovittuun kokonaisuuteen.

 NTcab sai asiakkaalta hahmotelman ohjaamosta jota päästiin käyttämään mekaanisen suunnittelun pohjana. Ensimmäinen hahmotelman pohjalta luotu malli oli asiakkaalla arvioitavana jo muutaman viikon jälkeen.

 Onnistunut projekti

 Muutaman tehokkaasti käytetyn kuukauden jälkeen oli mahdollista aloittaa  testiin menevän  ohjaamon valmistaminen. Koska aikataulun dead line oli lähestymässä kovaa vauhtia, oli aika luottaa omaan tekemiseen ja valmistaa samalla ensimmäinen proto-ohjaamo, joka tultaisiin asentamaan koneeseen. Totta kai tässä piili riski, että mitä jos testi epäonnistuu, mutta luotto omaan tekemiseen oli kova. Ja riski kannatti. Ohjaamo läpäisi ensimmäisellä kerralla kaikki vaaditut testit, kuten laskelmatkin osoittivat ja 28 tonnin hyväksyntä ohjaamolle oli tosiasia.

 

Mikä sitten mahdollisti kaiken tämän tekemisen aikataululla, jossa ei ollut löysiä päiviä? Yhtenä ja varmasti tärkeimpänä tekijänä oli, kuten monesti aiemminkin, NTcabin henkilöstön sitoutuminen ja joustavuus. Todellinen yrittäjähenkinen tekeminen istuu syvällä tekemisessä ja henkilöstö sitoutuu vahvasti toimintaan.

Ensimmäisistä mallinnuksista joulukuussa 2015 koneeseen asennettavaan ohjaamoon maaliskuussa 2016 on ohjaamonrakentamisessa poikkeuksellisen nopeaa toimintaa.